Arhiva

Драги посетиоци,

Радно време Музеја града Новог Сада за Божић је следеће:
6. јануара, на Бадњи дан, радићемо скраћено до 14 часова;
- 7. јануара, на Божић, Музеј је затворен за посетиоце.

Желимо вам успех на свим животним пољима.
Ваш Музеј

Драги посетиоци,

И ову годину испраћамо на најлепши могући начин, како нам и доликује, кроз визуру уметности.

Позивамо вас да нас посетите и уживате у мултимедијалној  изложби „Милева: ми смо стена“, аутора др Душана Јововића.

Свечано отварање изложбе је у суботу, 31.12.2022. године у 20 часова, а врата нашег Музеја биће отворена све до 1.30. часова, 1.1.2023. године.

Потребно је да се на стручно вођење кроз изложбу појавите у унапред резервисаном термину.

Музеј града Новог Сада отвара изложбу Милан Коњовић у четвртак, 15. децембра, са почетком у 18 часова, у Збирци стране уметности, Дунавска 29.

Годину у којој је Нови Сад Европска престоница културе, Музеј града Новог Сада завршава репрезентативном изложбом радова чувеног српског сликара Милана Коњовића, из приватне колекције Драгослава Марчића.

Поштовани посетиоци,

 

Обавештавамо вас да Збирка стране уметности, Дунавска 29, неће радити за посете до 10. новембра 2022. године. Припремамо вам нову изложбу, о чему ћемо вас благовремено обавестити.

 

Хвала на разумевању,

 

Ваш Музеј

Драги наши суграђани и посетиоци,
Поводом значајног јубилеја, Музеј града Новог Сада, у уторак, 25. октобра, у 12 часова, у централној згради Музеја на Петроварадинској тврђави, свечано отвора изложбу Тврђава.
У години када се навршава 330 година од почетка изградње Петроварадинске тврђаве, Музеј града Новог Сада приредио је изложбу посвећену динамичним историјским и градитељским процесима и подухватима на овом важном стратешком месту.

У седмици која је пред нама Музеј града Новог Сада обележиће два значајна датума. На дан 18. октобра 1692. године пoложен је камен темељац Петроварадинске тврђаве, монументалне војне грађевине која ће утицати на настанак и развој Новог Сада током 18. века. Два и по века касније , 22. oктобра 1954. године основан је Музеј града Новог Сада са седиштем у згради Арсенала на горњем платоу Тврђаве, а са циљем да баштини богато културно наслеђе Града.

Драги наши посетиоци,

Музеј града Новог Сада и Општина Сремски Карловци приредили су изложбу  Карловачки виноградари и винари, у оквиру манифестације Карловачка берба грожђа. Свечано отварање изложбе је у четвртак, 29. септембра 2022. године, у 18 часова у Завичајној збирци у Сремским Карловцима, Патријарха Рајачића 16.

Традиционално, и ове године, изложба је настала као  плод  дугогодишње успешне  сарадње између Музеја града Новог Сада и Општине Сремски Карловаци. На изложби ће бити представљен велики број произвођача грожђа и вина.

Драги наши суграђани и  посетиоци,

Након две величанствене изложбе, Сјај ренесансе и Roma Aeterna, у којима сте имали прилике да уживате у претходном периоду, а које су реализоване захваљујући дугогодишњој успешној  сарадњи између Музеја града Новог Сада  и Италијанског института за културу, велико нам је задовољство да најавимо још једну феноменалну изложбу!

Овај пут угостићемо светски познату  римску Галерију Боргезе.

Pages