• SEDIŠTE MUZEJA

  Arsenal - Petrovaradinska Tvrđava
 • Zbirka strane umetnosti

  Dunavska 29, Novi Sad
 • Zavičajna zbirka

  Palata Ilion, Sremski Karlovci
 • Spomen Zbirka

  Jovan Jovanović Zmaj

Muzej grada Novog Sada

Muzej grada Novog Sada je muzej kompleksnog tipa posvećen prikupljanju, zaštiti, prezentaciji i interpretaciji višeslojne i multinacionalne kulturne baštine sa prostora Novog Sada i područja koja mu gravitiraju.

Poštujući principe moderne muzeološke prakse i prateći savremene naučne tedencije stručnjaci Muzeja grada Novog Sada stvaraju uslove sigurne zaštite kulturnih artefakata, čijim prezentovanjem, kao svojevrsnog medija, omogućavaju objektivnu interpretaciju činjenica.

U skladu sa svojom društvenom odgovornošću Muzej grada Novog Sada svoje programe osmišljava i realizuje sa težnjom da najširoj javnosti omogući da sagleda segmente kulturnog i istorijskog nasleđa i o tome stvori individualna znanja.

Sledeći ovakav pristup, Muzej grada Novog Sada postaje mesto susreta različitih ideja, mesto interkulturalnog dijaloga i najrazličitijih doživljaja kulture.

Jul 7

Poštovani posetioci,

Obaveštavamo Vas da Muzej grada Novog Sada na Petrovradinskoj tvrđavi, zbog predstojeće muzičke manifestacije Egzit, neće raditi u periodu od 08.07. do 12.07. 2021.

Sve ljubitelje umetnosti i kulture očekujemo od utorka, 13.07.2021.

Hvala na razumevanju,

Vaš Muzej

May 24

Dragi sugrađani i posetioci,

Obaveštavamo vas da su Podzemne vojne galerije na Petrovaradinskoj tvrđavi  od 22. maja 2021. godine otvorene za posetioce.

Molimo vas  da u cilju mera prevencije  i zaštite zdravlja obavezno nosite maske i održavate fizičku distancu.

Dobro došli,

Vaš Muzej grada Novog Sada

 

May 15

 U okviru Manifestacije Muzeji za 10  u Zbirci strane umetnosti, Dunavska 29,   otvorena je izložba Senke uspomena, autora Lazara Đembera. Posetioci će imati priliku da u istoj užuvaju od 15. maja do septembra 2021. godine. U toku trajanja Manifestacije Muzeji za 10  ulaz u Muzej je besplatan.

Izložba Senke uspomena autora Lazara Đembera, akademskog slikara,  predstavlja nesvakidaši spoj filmskog  i slikarskog platna. Na izložbi će biti predstavljeno 30-ak portreta naših znamenitih umetnika.

May 11

Dragi posetioci,

Ova nedelja je u znaku Nacionalne manifestacije muzeja koja će se održati u preko 90 muzeja i srodnih institucija  širom Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a koordinira je  Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – IKOM Srbija.

 Tema ovogodišnjeg programa je BUDUĆNOST MUZEJA: NOVE IDEJE, NOVE PRAKSE koja je postala aktuelna u novonastalim okolnostima zbog pandemije.

Apr 30

Muzej grada Novog Sada neće raditi za vreme praznika. Od 30.aprila do 04. maja.

Mar 17

Dragi posetioci,
Obaveštavamo vas da će u skladu sa epidemiološkim merama Muzej grada Novog Sada biti zatvoren za posete do utorka 23. marta.

Feb 27

U skladu sa najnovijim epidemiološkim merama Muzej grada Novog Sada će tokom vikenda (27. i 28. februara) biti otvoren od 9 do 14 časova na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Zavičajna zbirka Sremski Karlovci radi u subotu od 9 do 14 časova.

Zbirka strane umetnosti radi subotu i nedelju od 10 do 14 časova.

Prijatelji

 

Grad Novi Sad Turisticka Organizacija Novog Sada Gradsko Zelenilo Novosadska TV Rebel Creative