• SEDIŠTE MUZEJA

  Arsenal - Petrovaradinska Tvrđava
 • Zbirka strane umetnosti

  Dunavska 29, Novi Sad
 • Zavičajna zbirka

  Palata Ilion, Sremski Karlovci
 • Spomen Zbirka

  Jovan Jovanović Zmaj

Muzej grada Novog Sada

Muzej grada Novog Sada je muzej kompleksnog tipa posvećen prikupljanju, zaštiti, prezentaciji i interpretaciji višeslojne i multinacionalne kulturne baštine sa prostora Novog Sada i područja koja mu gravitiraju.

Poštujući principe moderne muzeološke prakse i prateći savremene naučne tendencije stručnjaci Muzeja grada Novog Sada stvaraju uslove sigurne zaštite kulturnih artefakata, čijim prezentovanjem, kao svojevrsnog medija, omogućavaju objektivnu interpretaciju činjenica.

U skladu sa svojom društvenom odgovornošću Muzej grada Novog Sada svoje programe osmišljava i realizuje sa težnjom da najširoj javnosti omogući da sagleda segmente kulturnog i istorijskog nasleđa i o tome stvori individualna znanja.

Sledeći ovakav pristup, Muzej grada Novog Sada postaje mesto susreta različitih ideja, mesto interkulturalnog dijaloga i najrazličitijih doživljaja kulture.

Sep 28

Dragi naši posetioci,

Muzej grada Novog Sada i Opština Sremski Karlovci priredili su izložbu  Karlovački vinogradari i vinari, u okviru manifestacije Karlovačka berba grožđa. Svečano otvaranje izložbe je u četvrtak, 29. septembra 2022. godine, u 18 časova u Zavičajnoj zbirci u Sremskim Karlovcima, Patrijarha Rajačića 16.

Tradicionalno, i ove godine, izložba je nastala kao  plod  dugogodišnje uspešne  saradnje između Muzeja grada Novog Sada i Opštine Sremski Karlovaci. Na izložbi će biti predstavljen veliki broj proizvođača grožđa i vina.

Sep 6

Dragi naši sugrađani i  posetioci,

Nakon dve veličanstvene izložbe, Sjaj renesanse i Roma Aeterna, u kojima ste imali prilike da uživate u prethodnom periodu, a koje su realizovane zahvaljujući dugogodišnjoj uspešnoj  saradnji između Muzeja grada Novog Sada  i Italijanskog instituta za kulturu, veliko nam je zadovoljstvo da najavimo još jednu fenomenalnu izložbu!

Ovaj put ugostićemo svetski poznatu  rimsku Galeriju Borgeze.

Aug 9

Poštovani posetioci,

Obaveštavamo vas da od 9. avgusta 2022. godine Zbirka strane umetnosti, Dunavska 29, zbog predstojećih građevinskih radova, neće raditi u narednom periodu.

Hvala na razumevanju.

Vaš Muzej

Aug 5

Dragi posetioci,

Obaveštavamo vas da u subotu, 06. Avgusta 2022. godine, Spomen-zbirka Jovan Jovanović Zmaj neće biti otvorena za posetioce.
Vidimo se od ponedeljka, 08. Avgusta 2022. godine.

Hvala na razumevanju,
Vaš Muzej

Jul 30

Poštovani posetioci,
Obaveštavamo vas da u subotu, 30. jula 2022. godine, Zavičajna zbirka u Sremskim Karlovcima neće biti otvorena za posetioce.
Vidimo se od ponedeljka, 1. avgusta 2022. godine.
Hvala na razumevanju,
Vaš Muzej

Jun 24

Dragi posetioci,
Obaveštavamo vas da u subotu, 25. juna 2022. godine, Spomen-zbirka Jovan Jovanović Zmaj
neće biti otvorena za posetioce.
Vidimo se od ponedeljka, 27. juna 2022. godine.
Hvala na razumevanju,
Vaš Muzej

May 13

Povodom značajnog jubileja od proglašenja Srpske patrijaršije, Muzej grada Novog Sada priredio je izložbu Stogodišnjica od proglašenja Srpske patrijaršije.

U Patrijaršijskom dvoru u Sremskim Karlovcima, u subotu 14. maja 2022. godine s početkom u 18 časova, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe.

Prijatelji

 

Grad Novi Sad Turisticka Organizacija Novog Sada Gradsko Zelenilo Novosadska TV Rebel Creative