• SEDIŠTE MUZEJA

  Arsenal - Petrovaradinska Tvrđava
 • Zbirka strane umetnosti

  Dunavska 29, Novi Sad
 • Zavičajna zbirka

  Palata Ilion, Sremski Karlovci
 • Spomen Zbirka

  Jovan Jovanović Zmaj

Muzej grada Novog Sada

Muzej grada Novog Sada je muzej kompleksnog tipa posvećen prikupljanju, zaštiti, prezentaciji i interpretaciji višeslojne i multinacionalne kulturne baštine sa prostora Novog Sada i područja koja mu gravitiraju.

Poštujući principe moderne muzeološke prakse i prateći savremene naučne tedencije stručnjaci Muzeja grada Novog Sada stvaraju uslove sigurne zaštite kulturnih artefakata, čijim prezentovanjem, kao svojevrsnog medija, omogućavaju objektivnu interpretaciju činjenica.

U skladu sa svojom društvenom odgovornošću Muzej grada Novog Sada svoje programe osmišljava i realizuje sa težnjom da najširoj javnosti omogući da sagleda segmente kulturnog i istorijskog nasleđa i o tome stvori individualna znanja.

Sledeći ovakav pristup, Muzej grada Novog Sada postaje mesto susreta različitih ideja, mesto interkulturalnog dijaloga i najrazličitijih doživljaja kulture.

Mar 17

Dragi posetioci,
Obaveštavamo vas da će u skladu sa epidemiološkim merama Muzej grada Novog Sada biti zatvoren za posete do utorka 23. marta.

Feb 27

U skladu sa najnovijim epidemiološkim merama Muzej grada Novog Sada će tokom vikenda (27. i 28. februara) biti otvoren od 9 do 14 časova na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Zavičajna zbirka Sremski Karlovci radi u subotu od 9 do 14 časova.

Zbirka strane umetnosti radi subotu i nedelju od 10 do 14 časova.

Feb 12

Dragi posetioci,

Obaveštavamo Vas  da će povodom Dana državnosti Republike Srbije i nacionalnog praznika Sretenja 15-ti i 16-ti februar biti neradni dani.

Vaš Muzej grada Novog Sada

Feb 5

U okviru saradnje Ambasade Narodne Republike Kine i Muzeja grada Novog Sada, a kako bi i u vreme pandemije nastavili da promovišemo i razmenjujemo kulturne sadržaje dveju država, pozivamo vas da pogledate  onlajn izložbu moderne umetnosti "Ćin: Terakota ratnici - od prošlih vremena sve do danas". Izložba se realizuje uz podršku Odeljenja za kulturu i turizam provincije Šansi i Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji, a povodom obeležavanja kineske Nove godine, 12. februara 2021. godine.

Jan 29

VAJAR SRPSKE ISTORIJE

Dragi  sugrađani,

Povodom obeležavanja  Dana grada Novog Sada, naš Muzej vas poziva  da nas posetite  i uživate u priči o životu i stvaralaštvu Jovana Soldatovića, jednog od naših najznačajnijih novosadskih, srpskih i jugoslovenskih vajara.

Izložba pod nazivom „Jovan Soldatović: dela iz fonda Zavičajne galerije“, autorke dr Jelene Banjac, muzejske savetnice biće  predstavljena u našem depandansu, Zbirci strane umetnosti, od 1. februara 2021. godine. Ulaz u Muzej  će na rođendan našeg Grada biti besplatan za sve posetioce .

DOBRODOŠLI,

Dec 31

Dragi posetioci,

Ovu godinu ispratićemo na najlepši mogući način, kako nam i dolikuje, kroz vizuru umetnosti.

Umetnost života, umetnost stvaranja i umetnost u slikama...to je ono dragoceno što negujemo i baštinimo u našim zbirkama, i na ispraćaju ove i dočeku nove, 2021.godine družićemo se sa neprolaznim slikama našeg proslavljenog umetnika Bate Mihailovića.

 Velikan u Gradu svetlosti nastaviće da krasi zidove našeg depandansa Zbirke strane umetnosti i tokom hladnih januarskih dana.

Nov 23

Dragi sugrađani i posetioci,

Obaveštavamo vas da će, zbog trenutne epidemiološke situacije,  depandansi Muzeja grada Novog Sada,  Spomen zbirka Jovan Jovanović Zmaj u Sremskoj Kamenici  i Zavičajna zbirka u Sremskim Karlovcima  do daljnjeg raditi po izmenjenom  radnom  vremenu.  Posetioci će pomenute objekte moći da posete svakog radnog dana u periodu od 10 do 15 časova, dok će Muzej na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i Zbirka strane umetnosti u Dunavskoj 29 raditi po redovnom radnom vremenu.

Podzemne vojne galerije su zatvorene za posete.

Dobrodošli,

Prijatelji

 

Grad Novi Sad Turisticka Organizacija Novog Sada Gradsko Zelenilo Novosadska TV Rebel Creative