Arhiva

Dragi naši posetioci,

Muzej grada Novog Sada i Opština Sremski Karlovci priredili su izložbu  Karlovački vinogradari i vinari, u okviru manifestacije Karlovačka berba grožđa. Svečano otvaranje izložbe je u četvrtak, 29. septembra 2022. godine, u 18 časova u Zavičajnoj zbirci u Sremskim Karlovcima, Patrijarha Rajačića 16.

Tradicionalno, i ove godine, izložba je nastala kao  plod  dugogodišnje uspešne  saradnje između Muzeja grada Novog Sada i Opštine Sremski Karlovaci. Na izložbi će biti predstavljen veliki broj proizvođača grožđa i vina.

Dragi naši sugrađani i  posetioci,

Nakon dve veličanstvene izložbe, Sjaj renesanse i Roma Aeterna, u kojima ste imali prilike da uživate u prethodnom periodu, a koje su realizovane zahvaljujući dugogodišnjoj uspešnoj  saradnji između Muzeja grada Novog Sada  i Italijanskog instituta za kulturu, veliko nam je zadovoljstvo da najavimo još jednu fenomenalnu izložbu!

Ovaj put ugostićemo svetski poznatu  rimsku Galeriju Borgeze.

Poštovani posetioci,

Obaveštavamo vas da od 9. avgusta 2022. godine Zbirka strane umetnosti, Dunavska 29, zbog predstojećih građevinskih radova, neće raditi u narednom periodu.

Hvala na razumevanju.

Vaš Muzej

Dragi posetioci,

Obaveštavamo vas da u subotu, 06. Avgusta 2022. godine, Spomen-zbirka Jovan Jovanović Zmaj neće biti otvorena za posetioce.
Vidimo se od ponedeljka, 08. Avgusta 2022. godine.

Hvala na razumevanju,
Vaš Muzej

Poštovani posetioci,
Obaveštavamo vas da u subotu, 30. jula 2022. godine, Zavičajna zbirka u Sremskim Karlovcima neće biti otvorena za posetioce.
Vidimo se od ponedeljka, 1. avgusta 2022. godine.
Hvala na razumevanju,
Vaš Muzej

Dragi posetioci,
Obaveštavamo vas da u subotu, 25. juna 2022. godine, Spomen-zbirka Jovan Jovanović Zmaj
neće biti otvorena za posetioce.
Vidimo se od ponedeljka, 27. juna 2022. godine.
Hvala na razumevanju,
Vaš Muzej

Povodom značajnog jubileja od proglašenja Srpske patrijaršije, Muzej grada Novog Sada priredio je izložbu Stogodišnjica od proglašenja Srpske patrijaršije.

U Patrijaršijskom dvoru u Sremskim Karlovcima, u subotu 14. maja 2022. godine s početkom u 18 časova, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe.

Dragi posetioci,

Ova nedelja je u znaku Nacionalne manifestacije muzeja koja će se održati u preko 60 gradova i mesta širom Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a koordinira je  Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – IKOM Srbija.

 Tema ovogodišnjeg programa je MOĆ MUZEJA

Tokom sedam dana, od subote 14. do petka 20. maja 2022. godine, Muzej grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi, Zbirka strane umetnosti i Zavičajna zbirka u Sremskim Karlovcima radiće svakodnevno za posetioce.

Pages