Arhiva

Sa velikim ponosom, Muzej grada Novog Sada, danas 22.oktobra 2020.godine proslavlja 66 godina postojanja.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije ove godine, za razliku od naše tradicije i Nedelje muzeja koju smo ustanovili povodom našeg rođendana, odlučili smo se na male promene.

Osim aktuelnih izložbi Velikani u gradu svetlosti, Češko staklo, Kretanje prostora i stalnih postavki u naša četiri depandansa,  komuniciraćemo sa publikom i  putem društvenih mreža.

Dragi prijatelji Muzeja,

Srpsko-francuska tradicija negovanja kulture traje duže od jednog veka. Prijateljski odnosi između dve zemlje oslikani su i kroz prizmu umetničkog stvaralaštva predstavljajući  dugogodišnji kontinuitet rada, izlaganja i življenja brojnih umetnika na relaciji Beograd-Pariz.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetiće Muzej grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi, u četvrtak, 3. septembra, u 11 časova. Povod za posetu je otvaranje izložbe „Kretanje prostora“, akademskog vajara Đorđa Lazića Ćapše.

VEČNI RIM U NAŠEM GRADU!
Dragi naši posetioci i sugrađani,
Pozivamo Vas da u čast i slavu antike vidite 33 jedinstvena remek dela umetnosti.
Na naše veliko zadovoljstvo u Srpskoj Atini u Muzeju grada Novog Sada „videćete“ kraljicu Kleopatru VII, kardinala Marcija Đinetija, Bahusa, Bogorodicu sa detetom, apostola svetog Bartolomeja i druga vajarska dela.

Dragi sugrađani i posetioci,

Obaveštavamo vas da je Muzej grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi i depandansi - Spomen zbirka Jovan Jovanović Zmaj i Zavičajna zbirka u Sremskim Karlovcima otvoreni za posetioce.

Podzemne vojne galerije su zatvorene za posete do daljnjeg.

Molimo vas da u cilju mera prevencije i zaštite zdravlja obavezno nosite maske uz poštovanje međusobne distance.

Dobrodošli,

Vaš Muzej grada Novog Sada

Корак по корак виртуални водич кроз петроварадинску тврђаву

Zbirka strane umetnosti neće raditi za posete do 17. marta 2020. zbog postavljanja izložbe.

Pages