Изложбa: „Сенке успомена“

 У оквиру Манифестације Музеји за 10  у Збирци стране уметности, Дунавска 29,   отворена је изложба Сенке успомена, аутора Лазара Ђембера. Посетиоци ће имати прилику да у истој ужувају од 15. маја до септембра 2021. године. У току трајања Манифестације Музеји за 10  улаз у Музеј је бесплатан.

Изложба Сенке успомена аутора Лазара Ђембера, академског сликара,  представља несвакидаши спој филмског  и сликарског платна. На изложби ће бити представљено 30-ак портрета наших знаменитих уметника.

Лазар је обдарен талентом за ликовну уметност, што су још у раној младости схватили не само његови  родитељи, већ и шира јавност којој је још као дете скренуо пажњу на несумњив таленат. Његов животни пут био је већ тада предодређен, те је после основне школе уписао Средњу уметничку школу у Новом Саду, а по успешном завршетку исте, Академију Лепих Уметности у Фиренци.

Све је то проткано радом у породичној радионици која се и данас бави сликарством, иконописом и фрескописом. У Фиренци је учествовао на неколико колективних изложби, а мисли да је његов велики успех био што је успео да научи колеге студенте и професоре на Академији шта је то фреска на платну.

Данас са уживањем ради портрете глумаца које су  готово од ране младости његови нераздвојни пријатељи, заправо филмски ликови које су играли.